Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Årslistan 2018

Beskriv året med tre ord.
Utvecklande, smärtsamt och roligt.

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Jag fyllde 30 år och firade med att bli bortrövad till Mexico av världens bästa människor (Läs om det här!)
Jag vann Sukhothai Half Marathon I Thailand (Läs mer om tävlingen här)
Vi fick rejält snurr på Friendcation med min älskade partner Louise (Läs mer om Friendcation här)
Ironman Kalmar (Läs racereport här) 
Min cykelolycka (Läs mer om den här)
Min vinst i Guldhjärtat som Årets Social Media Profil.Har du blivit bättre på något?
Jag har de sista månaderna blivit bra mycket bättre på att prioritera och boka av. Fram tills…ja men oktober kan jag räkna antal ”fria dagar” på två händer. Det är inget jag är stolt över. Däremot utvecklingen och uppvaknandet är något jag hyllar dagligen. Jag har även blivit ännu bättre på att säga ifrån till okända människor som beter sig som rovhål exempelvis på stan/bussen/frukostbuffén.

Bästa sportsliga prestation?
Om vi ska prata rent prestationsmässigt så är det helt klart mina tider i triathlon jämfört med förra året. Jag kapade hela 30 minuter på cykeln samt blev både starkare i löpning och simning. Jag har tagit ett kliv framåt och är i en oerhört bra grundform.

Vad var extra dåligt med året?
Min cykelolycka och missfallet kvalar ju in som en stadig vinnare men även valet, att vi har så många människor i Sverige som är villiga att ha in ett parti som SD skrämmer mig. Det skrämmer mig lika mycket som våra politikers tafatthet.


Vad var extra bra?
Alla fantastiska människor som har kommit in i mitt liv och resorna. Vilket fantastiskt rese-år det har varit. Både med Calle, vänner och nya bekantskaper.

Gjorde du något som inte uppskattades av andra?
Med allra största säkerhet – ja. Mina resor har inte varit populära bland vissa nykläckta MP-anhängare. Sen gillade varken min kille eller mina föräldrar mina två tatueringar. Äh, bästa besluten ever!

Ditt sämsta beslut?
Finns inga dåliga beslut. Bara mindre kompatibla med livet där och då.

Ditt bästa beslut?
Att ta tjänstledigt 2019 (Läs mer om beslutet här)

Vad är du mest stolt över?
Att jag genomförde IRONMAN Kalmar bara 4 veckor efter min krasch.

Vad gjorde dig mest arg 2018?
Alla dessa jävla dårar som tar sig friheten att behandla andra människor hur som helst. På resonemanget att öka polisstödet under fotbollsmatcher samtidigt om vi kvinnor ombeds att tänka på hur vi klär oss och vilken väg vi tar hem. Fyfan, blir förbannad nu bara för det.

Hur många tävlingar genomförde du?
3 st IRONMAN, 2 st halvmaraton, 1 st cykeltävling 140 km och 1 st 10 km löptävling.


7 favorit outfits under året?
Jag har blandat hej vilt mellan mina stilar, det har varit färg, mönster, mössa och mycket detaljer. Svårt att välja just bara 7 stycken men dessa har väl helt enkelt känts extra bra.

Nämn EN upptäckt?
Min passion för smink och hudvård, och att jag faktiskt är rätt bra på det.

Vad lyssnade du på?
The XX, Karakou, Micar, The Temper Trap, Santigold, The Weeknd , Kaskade, MSMR, Bon Iver, M83, Deadmau5, Frank Ocean, Dynoro, Maxence Cyrin, Phanotgram, Alice Boman, Lana Del Ray, Nora en Pure m.m


Favoritbild 2018?
Behövs ingen närmare förklaring. Denna bilden är allt som jag känner för detta året.

Vad åt du?
Allt? Okej, inte allt men nästan. Jag åt inte kött. Fram tills november så var jag helt köttfri i 15 månader sedan fuskade jag lite med chark och råbiff under sista veckorna av 2018. Det jag åt mest av var dock Smash, smoothiebowls, bananpannkakor och linschips.

Vad skrattade du åt?
Mig själv. HA! Men Alexanders alla roliga gif:s och memes samt våra trådar om diverse händelser är livets roligaste.

Ett tillfälle du kände dig snyggast i världen?
När jag klippte av mig allt hår, färgade det vitt och sedan svassade ut från Björn Axens salonger på 33:an. Då. Blev stoppad 4 ggr på en timme och blev utbjuden på plats av en man som satt bredvid mig på en restaurang jag befann mig på senare på dagen. SMOKIN´!

Vad grät du till?
Jag grät väldigt mycket, till mycket. Smärta, låtar, poddar, filmer, möten med människor. Jag grät i duschen, på tunnelbanan, i löpspåret och mitt i natten.

Lärde du känna några nya människor?
Jag lärde känna så många fantastiska människor som har blivit bestående i mitt liv idag. Är så glad över Sophie och Fredrik har kommit in i mitt liv och att vi fyra har så roligt ihop. Sen har Linnea, Frida, Sandy, Emelie, Elin och Josefin har kommit in i mitt liv vilket jag är så glad över. Det finns så många personer som har kommit att betyda mycket för mig och detta året har verkligen varit ett år där bekantskaper blivit vänskap och det som jag trodde var vänskap har bytts ut till något annat.

Bästa minne?
Överraskningsresan till Mexico kommer för alltid vara ett av de bästa minnena i mitt liv. Sen är ju såklart min och Calles sjuka flygresa till Rio i First Class (läs mer om den här) en klass för sig. Jag kommer alltid bära med mig nätterna på båten, Mathildas fantastiska bröllop och den där gången jag vrålade ”öööka” på en cykeltävling i Polen med svärande Calle bakom mig. Toscana är också något jag kommer minnas väldigt starkt samt min födelsedagsfest hemma hos oss.

Dina resor under 2018?
Hong Kong
Mexico – Tulum & Cancun
Spanien – Marbella
Irland – Dublin
Israel- Tel Aviv
Thailand- Sukothai & Bangkok
Frankrike – Paris
Brasilien – Rio de Janeiro
Italien – Florens
Polen – Krakow
Sri Lanka – Hambatonta & Weligama

Något otippat som skulle kunna hända under 2019?
Skulle väl vara att jag finner gud, säljer allt jag har,börjar livnära mig på rödbetor och flyttar till Abborträsk. Det vore en jädra skräll. Och väldigt otippat. Ha! Men annars så ligger väl att jag landar någon tjänst som inkluderar mer rörligt. Äh, vem vet. Allt kan hända. Har lärt mig att när det kommer till mig och livet så kan verkligen allt hända.

Och så slutligen; vad ser du mest framemot och dina planer inför 2019?
Jag ser framemot att vakna utvilad och lägga upp min dag utan att minutiöst stämma av med min kalender. Att lära mig åka skidor, dra på träningsläger till Egypten och besöka Övertorneå. Jag har många planer men samtidigt så står väldigt mycket öppet vilket är exakt det jag vill då hela tanken med min tjänstledighet faktiskt är att vara ledig. Att gå från 200 procent jobb till 80% är för mig ren och skär semester.

Men mest av allt ser jag framemot att låta sorgen ebba ut och hitta mig själv igen.

Tack för ett utmanande, jävligt, galet och helt fantastiskt 2018 – jag är så redo för 2019.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Det är med rysningar över kroppen jag läser igenom ditt år 2018. En ära att följa dig som den super-woman du är! Fortsätt så som bara du är så ska det bli minst lika inspirerande att följa dig under 2019 och allt du tar dig an. Kram

  Sandra 2019-01-02 10:43:04
  Svara
 • På tal om MP-dissar (är själv inte Miljöpartist)…
  Är lite nyfiken på hur du med flera ( du är ju inte precis ensam om att flyga massvis) resonerar och motiverar allt detta flygande? Det är knappast någon nyhet att flygresor är förödande för klimatet. Jag har så svårt att förstå hur man kan fortsätta flyga hit och dit och tycka att det är ok! Jag tycker det är rimligt att inte bara tänka på sig själv utan även nästa generation… Har själv slutat flyga och äta kött (man överlever faktiskt) eftersom jag vill att mina fyra barn ska ha en ljus framtid.

  Annika 2019-01-01 20:48:32
  Svara
  • Svar på Annikas kommentar.

   Hej Annika!

   Det är kanon att du har slutat flyga och äta kött. Eloge till dig. Jag försöker leva mitt liv så miljövänligt så möjligt, förutom då mina flygresor som alla klimatkompenseras. Ska resa mer inom Sverige nästa år och läser på. Men absolut, i mångas ögon, är detta inte nog. Jag tror tyvärr inte den enskilda svensken gör ett dugg skillnad för miljön där. För att verkligen gå in och göra en märkbar förändring så måste vi börja med jättarna. Länder som Kina. Företag som har 300 flygdagar om året. Etc..

   Jag är helt för att att skattesubventionera flygbränsle och se över hur man flyger. Det finns mycket man kan göra utan att sluta flyga. För nej, jag kommer inte sluta flyga och upptäcka världen. Det är inte så jag vill leva mitt liv.

   Det är bra med minskade flygresor även om man någon gång tar långflyget till Europa eller längre. Det är bra med minskad köttkonsumtion även om man emellanåt äter en hamburgare. Att kräva av människor att de ska bli veganer eller sluta flyga helt så snart de blir medvetna om konsumtionens påverkan på klimatet kommer bara leda till att att färre människor faktiskt gör dessa val. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något litet.

   Stor kram

   joannaswica 2019-01-02 03:17:46
   Svara
   • Svar på joannaswicas kommentar.

    Tack för ditt svar Joanna! Det är kanon att du klimatkompenserar även om jag anser att lösningen inte är att köpa sig fri, vi behöver ändra vårt beteende. Naturligtvis gör den enskilde svensken val inte någon skillnad för klimatet men så kan vi ju inte resonera. Jag kräver verkligen inte att alla ska bli veganer (jag är själv inte vegan;) eller att alla ska sluta flyga. Jag är vill att vi ska reflektera över våra val (vilket du har gjort) men även förstå att vi faktiskt inte kan fortsätta leva (flyga/äta osv ) som vi gör… Att vänta på att Kina och företag med många flygdagar ska tänka om är inte lösningen! Vi måste alla göra vad vi kan (och även avstå från vissa saker).
    Önskar dig ett fint 2019!

    Annika 2019-01-02 11:39:13
    Svara
    • Svar på Annikas kommentar.

     Hej igen,

     Jag tycker inte att klimatkompensera är att köpa sig fri direkt, men det finns alltid sätt att vrida och vinkla olika lösningar på när de skaver lite.

     Tack och ha det bra! 🙂

     joannaswica 2019-01-02 12:49:38
     Svara
 • Blir såklart nyfiken på ditt kommande besök i Övertorneå då jag själv bor i Norrbotten 😉

  Har du förresten nått tips på cykelglasögon o hjälm? Behöver investera i nyaoch du har ju haft så snygga i somras!

  Malin 2019-01-01 14:11:33
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Det är med Friendcation vi gör en resa upp på 3 dagar. 10 tjejer och boende på Art Hotel.:)

   Läs mer här https://joannaswica.metromode.se/2018/11/18/friendcation-drar-pa-vinterexpedition-till-tornedalen/

   Kolla in POC. Sjukt bra grejer! 🙂

   joannaswica 2019-01-01 14:30:37
   Svara
 • Du coola, vackra, smarta och genuina kvinna! Så glad för att du blivit en del av mitt liv ❤️ Nu rockar vi järnet 2019,shoppar, ser på GOT, varvar ner, kör utskjut på krogen och mycket mycket mer därtill!

  Sandy 2019-01-01 04:57:57
  Svara
 • Rolig lista! Men hörru, vilka mp-dissar! Kan intyga att man kan både gilla dig och mp samtidigt 😉

  Malena 2018-12-31 22:07:22
  Svara
 • Tack för ett inspirerande år, i med och motgång lyckas du alltid lysa igenom med inspiration, styrka och livsglädje. Önskar dig ett fantastiskt 2019, hoppas på ett riktigt bra år!
  Kram Anna

  Anna Henriksson 2018-12-31 16:32:23
  Svara
 • Tack för att du är en sådan genuin, stark och fantastisk männsika. Att du kom in i mitt liv 2018 är jag så himla glad för.
  2019 kommer bli magiskt! ♥️

  Elin 2018-12-31 14:05:59
  Svara
 • Tack för allt du delar med dig av ♡ Du är en inspiration!
  Bilden av dig när du går i mål på ironman är fantastisk!!!
  Gott Nytt År!!

  Elin 2018-12-31 13:48:53
  Svara
 • Vilket år du haft. Du är fantastisk. Ett av mina bästa under 2018 är att jag har hittat din blogg och insta. Du ger mig sjukt mycket energi.

  Lisa 2018-12-31 13:21:32
  Svara
 • Tack för att du delar med dig av livet, Joanna! Och för att du stärker iaf mig men säkert många andra kvinnor genom att bara vara du, inte nån påhittad tjej med filter. Livet liksom, det blir lite mer verkligt tack vare dig! Kramar

  charlotte wallin 2018-12-31 13:01:25
  Svara

senaste från Hälsa

Joanna Swicas webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!