Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Cenotes Dos Ojos

 

I onsdags bestämde vi oss för att byta strandhäng mot grottsnorkling. Vi fick en bra deal av Hugo, en fräsig mexicanare som förutom att hyra ut cyklar även fixade ”allt man ville”. Och där med även en söndagsutflykt till Dos Ojos som ligger ca 15 min med bil från centrala Tulum.

Grottorna eller rätta sagt grottsystemen ligger umder vatten och de två mest kända är Sac Actun som är 263 km samt Dos Ojos 83 km. Dessa underjordiska tunnlar från Mayaepoken är efter en upptäckt på senare tid förbundna med varandra och bilda i dagsläget världens största grotta.


 

Vi snorklade i alla tre grottor: Batcave, first eye & second eye vilket var så otroligt häftigt. Solen som sken in via hålet (ögat) bildade det mest fantastiska ljuset och tunnlarna var mystiska, bäcksvarta och fick mig att känna mig som en dykare på expedition.

Jag blev, precis som Calle väldigt sugen på att ta dykcertifikat. Kanske är det vårt nästa mission? Drömmer ju om att åka till Los Roques utanför Venezuela och har hört att det är fantastiskt dykning där. Låt det roliga börja! Nämligen researchen inför nya resor. Det är halva grejen med att resa.

Hur som helst, ska ni till Tulum så tycker jag definitivt ni ska ta en dag här. Vi betalade 500 kr per person och då ingick transport, all utrusning, lättare lunch och guide.

Happy snorkling! Hej!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Hälsa

    Joanna Swicas webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!